Links klein
Engels Mail

westraven

Grotendeels op flexwerken gericht interieur voor het eveneens door cepezed ontworpen kantoorcomplex Westraven. Gebouw en interieur gaan daarbij naadloos in elkaar over en ademen dezelfde rustige en heldere atmosfeer gespeend van visuele ruis. De flexibele plattegronden hebben uiteenlopende schaalniveaus en gradaties van privacy: van open kantoortuinen en groepskantoren tot vergaderkamers, vergaderzalen en een grote multifunctionele zaal, maar ook bijvoorbeeld speciale stiltecellen. Het hogere kader, de secretaresses en specifieke werknemers als bijvoorbeeld de itc-ers hebben vaste werkplekken, maar het meeste andere personeel niet. Op iedere verdieping in de laagbouw staan lockers waarin mensen hun persoonlijke bezittingen bewaren. De onderscheiden afdelingen zijn tamelijk begrensd, maar binnen die afdelingen zijn de werkplekken steeds verschillend. Iedere medewerker heeft kast- en plankruimte voor zijn stukken en documenten en bekijkt per werksessie waar hij of zij gaat zitten. Er is een veelheid van werkstations en inplugpunten om de laptop op het netwerk aan te sluiten. Behalve voor bijvoorbeeld het call centre dat de voorlichting van Van A naar Beter verzorgt, zijn er nauwelijks nog vaste telefoons en werken alle medewerkers met een mobiele telefoon. Ook kunnen mensen gemakkelijk vanuit huis inloggen op het netwerk. Naast de natuurlijke verschijningsvorm van veelgebruikte materialen als glas en roestvast staal is wit de overheersende kleur. In de serres zijn de vloeren bedekt met hout en de entreestraat is geplaveid met Belgisch hardsteen. De kantoorruimten in zowel de hoog- als laagbouw zijn volgens een kleurenschema van het Belgische bureau Outremer voorzien van vloerbedekking. Om eenheid te creëren is het meubilair afkomstig uit een zeer beperkt aantal goed bij elkaar passende lijnen, maar ook heeft cepezed zelf specifiek meubilair als koffiepantry’s en wasmeubels voor de toiletgroepen ontworpen. De toiletdeuren zijn voorzien van geïntegreerde verlichtingselementen die zowel het toilet als de hal beschijnen. In de atria tussen de kantoorvleugels in de nieuwbouw zijn verschillende lounges ingericht met onder meer lage stoelen en tafels en veel beplanting. Een speciaal element is de biodynamische verlichting voorzien van zowel een warme als een koele lichtbron, die in alle denkbare verhoudingen kunnen worden gemengd. De kleur en intensiteit veranderen automatisch mee met de kleur en intensiteit van het daglicht, maar kunnen ook individueel worden aangepast.
utrecht / nederland

opdrachtgever
rijksgebouwendienst, den haag

Links klein