Links klein
Engels Mail
Rechts klein

nederlands consulaat, münchen

Interieur voor het Consulaat-Generaal der Nederlanden in München, dat zijn intrek nam op een verdieping van een wat non-descript bedrijfsverzamelgebouw in München-Neuhausen, nabij het centrum van de stad. cepezed interieur voorzag in een stijlvol ontwerp voorzien van prettige werkplekken.

De ruimte moest daarbij een efficiënte indeling krijgen en een open, gastvrije en representatieve sfeer uitstralen, maar niettemin voldoen aan de consulaire eisen op het gebied van veiligheid en vertrouwelijkheid. Daarnaast moest de inrichting aanzien uitstralen zonder dominant te zijn. Met behulp van lichte kleuren en materialen is een sfeer gecreëerd die verrassend contrasteert met de banaliteit van de bestaande architectuur. Het ganggebied was voorheen een donkere, onbestemde zone. Nu zorgen grote gematteerd glazen schuifwanden voor een gevoel van ruimtelijkheid. Door opening van deze wanden kunnen de kantoren worden verbonden, waardoor ruimtelijke variatie mogelijk is en lange zichtlijnen gecreëerd worden. Een goede isolatie zorgt voor privacy en vertrouwelijkheid in gesloten positie.

De bekabeling voor communicatie en elektra is opgenomen in de glanzend witte gietvloeren van polyurethaan en is toegankelijk via vloerpotten. Tapijt zorgt voor een goede akoestiek en een behaaglijke sfeer in de werkruimten.

Recent is de diplomatieke post bijna verdubbeld in afmetingen, waarbij het interieur van de uitbreiding is voortgezet in dezelfde stijl en functionele opzet. Beide ontwerpen zijn gerealiseerd in nauwe samenwerking met vakspecialisten van de Directie Huisvesting & Facilitaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarbij waren onder meer de disciplines interieurarchitectuur, kunst, installaties en beveiliging betrokken.

münchen-neuhausen / duitsland

opdrachtgever
ministerie van buitenlandse zaken, den haag

Links klein
Rechts klein