Links klein
Engels Mail
Rechts klein

olvg

De afdeling orthopedie van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis, locatie west in Amsterdam, levert professionele, persoonlijke en doelmatige zorg. Daarbij appelleert zij aan de mogelijkheden die de patiënt heeft, niet aan de beperkingen of het ziek zijn. De nieuwe inrichting moet deze waarden en attitude uitstralen, het visitekaartje zijn van de afdeling en werknemers moeten er met trots en plezier in kunnen werken.
Binnen een bouwkundige structuur van A&I architecten behelst de opdracht de polikliniek en de lounge room van de afdeling. cepezedinterieur heeft het ontwerp voor zowel de ruimtelijke structuur en indeling als de vaste en losse inrichting vervaardigd. Het ontwerp is onder meer gericht op een optimalisatie van de ruimtelijke opzet en een heldere, transparante en visueel rustige beleving die de patiënt op zijn gemak te stelt. De nieuwe layout maakt het onder meer mogelijk dat artsen en behandelaars volgens het tweekamersysteem werken, waarbij zij makkelijker tussen twee behandelkamers heen en weer kunnen bewegen en zo efficiënter kunnen werken. Voor de wanden aan de koppen van de behandelkamers is signing voorzien die de identiteit van de afdeling reflecteert.
Een uitnodigende uitstraling en overzichtelijkheid zijn de ontwerpthema’s voor de ontvangst- en wachtruimte; hier ontvangt de polikliniek de patiënten aan de hospitality desk. De ruimte is voorts ingericht met comfortabele banken en speciaal in hoogte verstelbaar meubilair toegespitst op de orthopedische patiënten. Wanneer de staf de vergaderkamer niet gebruikt voor overleg, is deze voor patiënten te gebruiken als lees- en wachtkamer.
Veel aandacht voor de rechte ruimte met ramen aan beide lange zijden gaat ook uit naar een goede, regelbare daglichttoetreding alsmede de beleving van binnen naar buiten. Het plaatsen van groen buiten langs de gevels veraangenaamt het uitzicht en zorgt door beperking van de inkijk voor meer privacy. Met betrekking tot de materialisatie en aankleding behelst de visie van cepezedinterieur de introductie van twee helder onderscheiden werelden: onderzoek en wachten. De onderzoeksruimten hebben een professionele en hygiënische uitstraling, terwijl de ontvangst- en wachtruimte net als de lounge room een warme, luxe en gastvrije atmosfeer kennen.

amsterdam

Links klein
Rechts klein