Links klein
Engels Mail
Rechts klein

gemeentehuis westland

Op de Verdilaan is het Westlands publieks- en bestuurscentrum en aan de Tiendweg een kantoorgebouw voor medewerkers gerealiseerd. De nieuwe gemeentelijke huisvesting is duurzaam en zal de kwaliteit en efficiency van de dienstverlening vergroten.

Architectenbureau cepezed heeft voor de ontwerpen de metafoor van de kas gebruikt, wat van buiten een aantrekkelijk, ingetogen straatbeeld geeft en waar van binnen kleur, leven en innovatieve ontwerpoplossingen tot uiting komen. De opzet van beide gebouwen is in de basis gelijk. Uitgegaan wordt van een generiek systeem van kantoorbeuken die de diverse functies herbergen en qua hoofdopzet functioneel en efficiënt zijn opgebouwd. Deze vrij indeelbare vloeren zijn uitermate geschikt voor het ‘eigentijds werken’.

In het publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan is de publieksbalie gehuisvest voor burgers en ondernemers. Daarnaast is dit het politieke hart van de gemeente waar de raadsvergaderingen en commissievergaderingen worden gehouden. Deze functies bevinden zich in het houten bestuursmeubel met extra hoge verdiepingen. De uitermate transparante gevel zorgt ervoor dat het meubel letterlijk op het plein staat, waardoor bezoekers zich zeer welkom voelen. Het gemeentekantoor voor medewerkers is zakelijk van buiten en van binnen zeer uitnodigend en representatief. Dit gebouw is opgebouwd uit twee kantoorbeuken met daartussen een prachtig, hoog en licht atrium. Een inspirerende werkomgeving waarin ontmoeten en het delen van kennis centraal staan.

naaldwijk / nederland

opdrachtgever
gemeente westland

Links klein
Rechts klein