vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

international student house

De TU Delft trekt veel internationale studenten, die voor de tijd dat zij in de stad studeren ook allemaal moeten wonen. Studentenhuisvester DUWO heeft binnen de herontwikkeling van het gebied TU-Noord een groot nieuwbouwcomplex gerealiseerd dat een thuishaven voor buitenlandse (gast)studenten is. Het International Student House (ISH) biedt met 332 units ruimte aan zo’n 350 internationale studenten en is een gezamenlijk ontwerp van cepezed en cepezedinterieur.

In de dubbelhoge, transparante plint langs het plein zijn een restaurantruimte met aanpalend terras en een common room opgenomen. Deze laatste naar ontwerp van cepezedinterieur waarbij middels kleuren, materialen en grafische prints aansluiting is gezocht bij de vele verschillende nationaliteiten van de studenten. cepezedinterieur heeft de herkenbaarheid van de gebouwdelen door toepassing van een krachtige kleur vergroot. Zo zijn entreezones, brievenbussen en studentenkamerdeuren per gebouwdeel in gelijke kleur afgewerkt.

Daarnaast kent het ISH uiteenlopende andere voorzieningen als een wasserette, opslag van huisvuil en grootschalige inpandige en afgesloten fietsenstallingen. Een grote transparante uitkraging aan de westkant bevat commerciële ruimten die zijn voorzien van splitlevel vloeren en uitzien over de rivier. Op de gebouwkoppen grenzend aan het binnenhof genereren transparante trappenhuizen, die ’s avonds verlicht zijn, veel levendigheid. De studentenkamers meten ieder circa 16 m² en zijn voorzien van een eigen sanitaire unit met douche, toilet en wastafel. Per zes tot acht kamers zijn zij verbonden in een woongroep met een gezamenlijke woonkeuken en aangrenzend balkon. DUWO heeft zelf de inrichting van de studentenkamers verzorgt. De positionering van de nieuwbouw geeft het gebied een logische structuur met een heldere sequentie van ruimtes. Ruime doorgangen in de lange zijden van de rechthoek vormen hierin een vanzelfsprekende verbinding tussen de verschillende delen van de openbare ruimte: een plein aan de westelijk gelegen professor Schermerhornstraat, een binnenhof tussen de bouwblokken in en een toekomstig park aan de oostzijde.

delft / nederland

opdrachtgever
duwo

vorige pagina
volgende pagina