vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

tinbergen gebouw erasmus universiteit rotterdam

cepezed en cepezedinterieur ontwerpen samen de grootschalige renovatie van het Tinbergen gebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het karakteristieke gebouw op Campus Woudestein is tussen 1963 en 1970 gerealiseerd naar ontwerp van architect Cornelis Elffers en ademt nog altijd de sfeer van brutalistisch functionalisme in de traditie van de jaren '60. Het 19 verdiepingen hoge gebouw meet circa 28.000m² en kent vier hoofdgebruikers, te weten de Erasmus School of Economics, de faculteit Wijsbegeerte, de afdeling ICT van het University Service Centre en enkele bv’s die nauwe verbondenheid hebben met de universiteit.

De renovatie is erop gericht het gebouw te laten aansluiten op actuele technische en functionele eisen. De modernisering houdt daarbij rekening met toekomstig veranderend gebruik en de monumentale kwaliteiten. Zo wordt het gebouw ontdaan van latere aanbouwen en krijgt het interieur de broodnodige lucht en ruimte. Een ruime vide en trappenpartij gaan de verschillende entreeniveaus met elkaar en verbinden en een ruimtelijk publiek hart met interessante doorzichten creëren. De hal krijgt levendige functies als een koffiebar, informatiepunt, studieplekken en een restaurant. Zichtbaarheid van deze functies maakt dat het gebouw ook op campusniveau een meer representatieve rol krijgt. cepezedinterieur ontwerp het maatwerkmeubilair voor beide entree zones als ook voor alle hoogbouw verdiepingen en bepaald het materialen- en kleurenpallet en de losse inrichting voor de gehele renovatie.

Tot slot vormen duurzaamheid en een gezond binnenklimaat twee belangrijke speerpunten waarbij de ambitie is het BREEAM-Excellent certificaat te behalen.

rotterdam / nederland

opdrachtgever
erasmus universiteit rotterdam

vorige pagina
volgende pagina